Direkte til indholdet Link til Folkekirkens intranet FIN

Hver sommer i uge 33 tilbyder vi en uges ophold, hvor du kan være med i præstens hverdag i præstens sogn. Her får du mulighed for at blive lidt klogere på, hvad det vil sige at være præst, og hvilke opgaver en præst varetager. 

Du medvirker til søndagens gudstjeneste og undervejs i praktikopholdet vil der være fælles arrangementer med de andre sommerpraktikanter og en flok af præsterne i det provsti, der er vært for sommerpraktikken. Måske består arrangementerne af fælles friluftsgudstjeneste, eller foredrag eller fællesspisning. Sommerpraktikken giver dig stort indblik i, hvad præstearbejdet er.

⛱ I år foregår sommerpraktikken i Varde Provsti ⛱ 

Fra 14.-20. august 2023

Varde Provsti ligger smukt placeret i Vestjylland fyldt med fantastisk natur. Du skal bo i din egen hytte ved Hodde Kro og bliver tilknyttet en præst fra Varde Provsti, som du følger på arbejde i uge 33.

Du kommer med til samtaler, får indblik i arbejdsopgaver og samarbejde med kirkebetjening og præster. Der vil være mulighed for at prædike eller på anden vis deltage i søndagens gudstjeneste i præstens sogn. I løbet af ugen vil der også være fælles arrangementer med biskop, provst og præster i Varde Provsti, og selvfølgelig også de andre teologistuderende, med foredrag og oplæg om præstelivet og præsters arbejdsområder.

Ribe Stift betaler logi og refunderer udgifter til offentlig transport

Tilmelding til Charlotte Locht inden 20. juni 2023

cloc-@-km.dk

Vi har 4 pladser, som fordeles efter ”først-til-mølle”.

 

 

Hvad tilbyder vi ellers dig som studerende

Check vores ledige embeder

Lad Ribe Stift være det første skridt i din karriere!

”Med hånden på hjertet - min sommerpraktik i Ribe Stift var simpelthen fantastisk.

Et sammenkog af super kompetente, hjertevarme og sjove præster og andet godtfolk var med til at give de bedste betingelser for en læringsrig uge med alt fra kaffe og kringle til at få lov at stå for søndagens prædiken.

Alligevel var det bedste nok følelsen af at vende tilbage til universitetet dels med den praktiske viden om, hvordan det er ‘at være præst' men også at vide, at man er på vej det helt rigtige sted hen uddannelsesmæssigt. Det giver en ro og en glæde.”

Citat
Bitten Spicker