Direkte til indholdet Link til Folkekirkens intranet FIN

Hver sommer i uge 33 tilbyder vi en uges ophold, hvor du kan være med i præstens hverdag i præstens sogn. Her får du mulighed for at blive lidt klogere på, hvad det vil sige at være præst, og hvilke opgaver en præst varetager. 

Du medvirker til søndagens gudstjeneste og undervejs i praktikopholdet vil der være fælles arrangementer med de andre sommerpraktikanter og en flok af præsterne i det provsti, der er vært for sommerpraktikken. Måske består arrangementerne af fælles friluftsgudstjeneste, eller foredrag eller fællesspisning. Sommerpraktikken giver dig stort indblik i, hvad præstearbejdet er.

 

NYHED! Sommerpraktik uge 33 i Ringkøbing og Skjern Provsti er nu åben. 

Læs meget mere i invitationen her. Husk at tilmelde dig inden d. 20. juni 2024. 

 

Teologistuderende Daniel Nørløv var i sommerpraktik i Varde Provsti i uge 33 i 2023. Daniel har skrevet en fin og reflekterende artikel på kirke.dk, som vi har fået lov til at dele:
For at opleve teologi må man tage ud og gøre noget

 

 

 

Studerende og præster i Varde Provsti i 2023:

Ribe Stift betaler logi og refunderer udgifter til offentlig transport

Skynd dig at tilmelde dig.

Vi har 8 pladser, som fordeles efter ”først-til-mølle”.

Tilmeld dig her

 

 

"For at opleve teologi må man tage ud og gøre noget" - læs hele Daniels artikel

Oplevelsen af at teori blev omdannet til virkelighed igennem brug, har jeg aldrig prøvet før. Men hvordan skulle jeg også have kunnet det?

En oplevelse af den kaliber kan ikke lade sig gøre på universitet, for det sted er til for, at vi kan tænke os om og forholde os kritisk, og det er der en pointe i.

Nej, for at opleve teologi må man tage ud og gøre noget. Tage i kirke om søndagen. Eller tage i praktik ved Ribe Stift i august.

Daniel Nørløv

Hvad tilbyder vi ellers dig som studerende

Check vores ledige embeder

Lad Ribe Stift være det første skridt i din karriere!