Gudstjenesteudvalget
 

Formål

Udvalget har som formål at dokumentere og udvikle "vedkommende formidling af evangeliet" - herunder ændrede gudstjenesteformer, frekvenser og tider.

Arbejdsgruppe:

Steen Frøjk Søvndal, Sognepræst, Grindsted, Arne Mårup, Sognepræst, Hjerting, Henrik Skov-Pedersen, Sognepræst, Vejen, menighedsrådsmedlemmerne Kamma Nielsen, Grindsted, Marie Ulsdal, Vejen, Klaus V. Jensen, Organist i Ringkøbing Kirke og Birgitte Ebert, domorganist i Ribe Domkirke.


Tovholder:
Poul Ivan Madsen, Provst


Gudstjenesteliv - liv i gudstjenesten

En arbejdsgruppe i Haderslev Stift.

Læs mere her


Gudstjenestefornyelse og efteruddannelse af kirkemusikere

Når der rundt omkring i kirkerne arbejdes med gudstjenestefornyelse, har der også vist sig et stigende behov for efteruddannelse af kirkesangere, organister og sognemedhjælpere og andre som arbejder med den musikalske del af gudstjenesten.

Læs mere her


Samarbejde omkring planlægning af gudstjenesten

Sådan gør vi!

Det er meget forskellig, hvordan der rundt omkring i kirkerne, samarbejdes omkring planlægning af gudstjenester.

Læs mere her


Gudstjenestelivet blomstrer - men er det evangelisk-luthersk?

Gudstjenesten under forandring

Mange nye gudstjenesteformer ser i disse år dagens lys. Gudstjenester som har en særlig målgruppe, et tema eller tilhører en bestemt "genre". Kravle- og spaghetti-gudstjenester, Alle Helgen og de ni læsninger, meditations- og pilgrimsgudstjenester, gospel og rock-gudstjenester for blot at nævne nogle. Som kronblade på en tursindfryd forlder de sig ud. Men ikke nødvendigvis samtidig. Læs resten af teksten her


Revitalisering af højmessen

Højmessen er en hovednerve i vores kirke. Her forkyndes evangeliet om Kristus liv og glæde for sognet. Højmessen har en rig tradition at trække på, da grundelementerne stammer årtusinder tilbage fra den oldkirkelige gudstjeneste.
Læs mere her

 
Korsbrødregade 7 - 6760 Ribe - Tlf. 75421800 - CVR. 57244615 - EAN-NR: 5798000818743 - kmrib(a)km·dk