Ny opera om myten og mennesket Kaj Munk
 
17.10.2018

Ny opera om myten og mennesket Kaj Munk

MARTYRIET   Cumulus Teatret gæster Ribe Stift Vedersø Kirke 30. og 31. oktober kl. 19.30 Ribe Domkirke 2. november kl. 19.30

Digteren og præsten Kaj Munk hyldede den tyske diktator Adolf Hitler lige indtil nazisternes besættelse af Danmark. Besættelsen rystede Kaj Munk og gjorde ham til en af modstandsbevægelsens åndelige ledere. Han blev hentet i sin præstegård d.4. januar 1944 og  henrettet af en SS patrulje.

 

I ’Martyriet’ følger vi Kaj Munk i den sidste tid før hans død. Her glider han længere og længere væk fra familien i sin søgen efter Guds plan med ham, alt imens hans kone Lise forgæves forsøger at fastholde ham til livet.

 

At vælge martyriet for sin tro er også et brændende tema i dag. ‘Martyriet’ undersøger, hvad der får et menneske til at ofre sig selv i en fanatisk overbevisning. Forestillingen er på den måde en kommentar fra en ikke så fjern fortid i en dansk provins til nutidens store, globale spørgsmål om ideologi, krig og religiøse konflikter.

 

Kaj Munk synges af kontratenoren Morten Grove Frandsen (Årets Reumert Talent 2016), og mezzosopran Liv Oddveig Midtmageli lægger stemme til Lise Munk. John Frandsen har komponeret musikken, og Bjarke Mogensen leder opførelsen sammen med den progressive, folkemusikinspirerede gruppe KOTTOS.

 

Musik:  John Frandsen

Tekst:  Vilhelm Topsøe

Instruktion:  Tine Topsøe

Scenografi:  Rebekka Bentzen

Musikalsk ledelse: KOTTOS med Bjarke Mogensen

Kaj Munk: Morten Grove Frandsen 

Lise Munk: Liv Oddveig Midtmageli

 
Korsbrødregade 7 - 6760 Ribe - Tlf. 75421800 - CVR. 57244615 - EAN-NR: 5798000818743 - kmrib(a)km·dk