Elektronisk valg i Vester Nebel aflyst.
 
31.10.2008

Elektronisk valg i Vester Nebel aflyst.

Kategori:
Generelle nyheder

Det elektroniske valg til menighedsrådet i Vester Nebel ved Esbjerg er aflyst pga. en teknisk fejl. Der kan stadig stemmes pr. brev og ved fremmøde på valgdagen den 11. November

Det elektroniske valg til menighedsrådet i Vester Nebel ved Esbjerg er aflyst pga. en teknisk fejl. Der kan stadig stemmes pr. brev og ved fremmøde på valgdagen den 11. November.

Kirkeministeriets it-kontor har været nødt til at aflyse det elektroniske valg i Vester Nebel sogn pga. en teknisk fejl. Hvis en indbygger i Vester Nebel sogn ønskede at stemme elektronisk på hjemmesiden: mrvalg.dk - fremkom der kun 1 kandidatliste og ikke 2. Fejlen er teknisk, men har baggrund i, at der ikke er oplyst et navn på den ene liste. Kirkeministeriet beklager, at man ikke har ”fanget” fejlen i den tekniske udvikling, men gør nu det, at borgere som har stemt, bliver kontaktet pr. brev. I forbindelse med den elektroniske afstemning anvendes den personlige Den Digitale Signatur, hvorfor man kan finde frem til, hvem der har stemt, men naturligvis ikke, hvad man har stemt. De, som har stemt, oplyses om, at deres stemme ikke længere er gyldig, og at de vil få tilsendt et valgkort og selvfølgelig har mulighed for at stemme pr. brev. i Borgerservice, som det er blevet annonceret.

I de øvrige sogne, hvor der er afstemningsvalg, gennemføres valget som planlagt. Her er der mulighed for elektronisk valg frem til frem til fredag den 31. kl. 12.00, samt stemmeafgivning med brevstemme eller fremmøde på valgdagen.

Vester Nebel er det eneste sogn, hvor det elektroniske valg er aflyst i Ribe stift. På landsplan er der 5 sogne, hvor valget er blevet aflyst.

 
Korsbrødregade 7 - 6760 Ribe - Tlf. 75421800 - CVR. 57244615 - EAN-NR: 5798000818743 - kmrib(a)km·dk