Kurser
 

Kurser og møder

Filosofiske Saloner

Ribe Stifts FUV Stiftskursus 2018

Onsdag den 12. september kl. 10-15

Hvordan sætter vi som folkekirke den eksistentielle samtale på dagsorden?

FUV Stiftskursus har i år et voksenpædagogisk fokus. Vi har derfor inviteret Birgitte Kragh Engholm, sognepræst og udvikler med ansvar for 25-45-årige på Vesterbro i København, og Lars Sandbeck, lektor ved FUV. Birgitte Kragh Engholm har udviklet konceptet "De Filosofiske Saloner på Vesterbro", der er en succesfuld relancering af den traditionelle sogneaften. Med inspiration i 1920´ernes salontradition i Paris, hvor der blev talt om, hvad det vil sige at være menneske, sættes den eksistentielle samtale på dagsordenen. Lars Sandbeck har igennem de senere år været en hyppig oplægsholder på salonerne. Salonerne kan i løbet af ganske få timer hver gang melde "Alt udsolgt". 

Bag succesen ligger en helt særlig tænkning og bevidste overvejelser over, hvad samtidens mennesker har af ønsker, forventninger og behov, og hvordan vi som folkekirke kan svare på dem. Birgitte og Lars vil denne dag dele deres erfaringer og give inspiration til, hvordan vi som kirke lokalt kan sætte den eksistentielle samtale på dagsorden for det senmoderne menneske.

Birgitte Kragh Engholm er forfatter til bogen, Den fremtidsgodkendte folkekirke.

Der vil være kaffe og frokost i dagens løb.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding til:

 

Erling Kristensen, sognepræst og religionspædagogisk konsulent for Ribe Stift

Mail: erlkr@km.dk

Tilmeldingsfrist:

10. september

Deltagere:

Præster, kirke- og kulturmedarbejdere og andre kirkelige undervisere.

Kursussted:

 

Grundtvigskirken i Esbjerg

Pris:

 

Gratis

Kurset arrangeres af: 

 

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske udvalg og stiftskonsulenter

Program til download

 

 

Introkursus for nyansatte

Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindevis af ansatte indenfor mange faggrupper. Det er derfor kursets formål at give nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed.

Kurset er obligatorisk for alle, der har fået deres første stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer, og som er ansat det seneste år forud for kurset.

Haderslev, Ribe og Fyens stifter onsdag den 5. december mødes i Middelfart Sognegård til årets tredje intro-kursus for nyansatte i de tre stifter. De to tidligere kurser fandt sted i foråret og kunne begge melde udsolgt lang tid før sidste frist for tilmelding.

Se kursusprogrammet her.

Tilmelding her (senest 14. november).
Læs her om resultatet af en evaluering af introkurserne. 

 
Korsbrødregade 7 - 6760 Ribe - Tlf. 75421800 - CVR. 57244615 - EAN-NR: 5798000818743 - kmrib(a)km·dk